Anmeldelser

av Der det er hjerterom, er det hønsefrikassé:

Ilseng skriver uraffinert og med glimt i øyet om Bjørg, ei godt voksen dame med et stort hjerte og bein i nesa. Fortellinga er glimrende satt sammen. Tilbakeblikk dukker ikke opp uten videre, ikke uten at det tilføyer fortellinga noe der og da. Også er sømmen mellom tilbakeblikka og nåtidsfortellinga heilt usynlig. Fortellinga i boka har klare likhetstrekk med Karin Brunk Holmqvists morsomme bøker om artige påfunn fra eldre mennesker som ikke lar seg begrense av hva andre sier. Fra Holmqvist er veien kort til svenske Catharina Ingelman-Sundbergs roman «Svindel og multelikør», og vips så har vi også med oss Richard Osmans torsdagsmordklubb på tankelasset. Men noe skiller Ilsengs bok fra alle disse, og det er fortellerstemmen – tøffere og enda mer uredd og ungdommelig enn i bøkene som likner. Slik fanger formen opp det indre livet til Bjørg, noe som gjør at hun fremtrer svært så levende for leseren. P.S. Det _er_ Litteraturviteren som har lest boka – jeg trur mormor også hadde likt den!
Joakim Tjøstheim, bokanmelder @litteraturviteren

Bjørg er ei skikkelig stå-på-dame, som tar alle utfordringer på strak arm og er ei som du fort blir glad i. Hennes ønske og iver etter å hjelpe Toby, som har sine utfordringer både på skolen og på hjemmebane, er både sjarmerende og vågale. Hennes herlige påfunn, kjappe replikker og humoristiske personlighet gjør denne boka til en fryd å lese.
Malene Garli Østgård, bibliotekar, anmeldelse i avisa Valdres

Der det er hjerterom er det hønsefrikassé er jo en litt fiffig tittel på en bok. Dette er en fiffig bok også.
Den handler om Bjørg, en dame på femogsøtti som bor på Bøler. Hun tilbringer dagene med å henge på kafé på nærsenteret sammen med venninnene Randi og Turid, for å kikke etter kjekke menn som kunne komme forbi og å tippe Eurojackpot.
Bjørg har også et stort ønske om å bli kjendis, slik som Wenche Foss kanskje. For å gjøre dette havner hun borti både litt av hvert med varierende hell.
Inne på nevnte kjøpesenter så overværer venninnene et opptrinn, en jente i rullestol blir dyttet av en gutt. Med vilje.
Bjørg er ganske allergisk mot slik oppførsel og blander seg inn, men dagens ungdom har liten respekt for de eldre.
Men Bjørg kommer til å møte gutten flere ganger, og finner ut at han heter Toby, og ikke har det så lett i livet. Over en gryte hønsefrikassé løses både det ene og det andre 📚

Jeg syns at dette var en morsom bok, men med en klype alvor om ungdommer som faller utenfor systemet. Mitt første møte med Bøler i litteraturen var Tove Nilsen sine bøker om Tove og Georg som vokste opp på Bøler i etterkrigstida. Jeg fikk noen flashback til den serien 📚
Jeg syns dette var fornøyelig underholding 📚
Britt Helen Skoglund @britts_bokverden

Trenger du ei bok til helga anbefaler vi denne om den tøffe søttifemåringen Bjørg, som serverer både skravl, omsorg og hønsefrikassé til den som trenger det. En sjarmerende og livlig roman!
@levbib Levanger bibliotek

Barndomsvenninnene Bjørg, Randi og Turid bor på Bøler. Bjørg er en frittalende dame på syttifem år som vil bli kjendis. Hun er også en uredd dame som plutselig blir dratt inn i en ungdomskonflikt. Hun tar jobben med å prøve og få Toby på rett kjøl. Ikke minst hva positivt en god hønsefrikassé kan gjøre …

Altså for en bok, jeg elsket den og den ble altfor fort ferdig. Jeg vil bli som Bjørg når jeg blir gammel. I denne boka er alt bare så helt riktig og bra, humoren er bare hysterisk god og helt spot on. Et helt utrolig sjarmerende og herlig persongalleri. Og med et godt underliggende budskap var denne boka helt perfekt. En liten perle som bør komme frem i lyset og få masse oppmerksomhet. Takk for at jeg fikk lese.
@mammasissel_leser

Jeg likte denne boka så utrolig godt, leste den ut på en kveld og ønsker meg bare mer! Humoren i denne var fantastisk og jeg lo høyt for meg selv opp til flere ganger, i tillegg har den gode budskap om vennskap og omsorg.
@bookshelfbymay

Morsom og alvorlig på samme tid. Litt travel for tiden, men en fin bok.
@veronicabjoroy

⭐⭐⭐⭐⭐
@bokpause

Da har jeg lest boka til Marit Gran Ilseng, om den noe frittalende og vågale Bjørg på 75. Hennes store mål i livet er å bli kjendis, noe hun gjør seg mange tanker om, uten at det nødvendigvis omgjøres til virkelighet. Men Bjørg er ikke den som gir opp. På veien til kjendisstatus dukker det opp helt andre saker hun må ta tak i. Dette gir også leseren innblikk i en hovedkarakter som så absolutt ikke bare er overfladisk. Hun tar en ung gutt under vingene, en gutt får andre ønsker å ha noe med å gjøre. Under higet etter å bli kjendis, finnes klokskap og hjertevarme.

En lettlest, humoristisk bok, ispedd en god dose alvorlig tematikk. Jeg koste meg med lesingen, Bjørg er så visst ikke som 75-åringer flest 🙂 Og om hun blir kjendis? Det får du nesten lese deg til selv 🙂
@feelgoodforfatteren

Roman med handling fra Bøler! Boka i seg selv er en liten humørpille, og anbefales på det varmeste. Den berømte Bøler-taggen er med i historien (du ser den på omslaget). Bøler-folk og andre folk – løp og kjøp boka i en bokhandel nær deg!
Ida Nygaard

Jeg var redaktør og språkvasker på denne perlen av en roman, skrevet av Marit Gran Ilseng. En lattervekkende, lun og forrykende fortelling om skravlebøtta Bjørg, som er syttifem og bor på Bøler i Oslo. Hun og naboene, Randi og Turid, er barndomsvenninner. Bjørgs mål er å bli kjendis på høyde med Wenche Foss, og hun jobber stadig med å finne ut hvordan det kan skje. Og så kommer jyplingen Toby inn i bildet …
Kristin Hide

Livlig og varm. Morsom og underholdende bok med flere lag. Anbefales på det varmeste.
Tone F. (Anmeldelse www.norli.no)

Gled deg til å bli kjent med skravlebøtta Bjørg! Original og morsom! Om vennskap, om hjerterom, og om kreative løsninger på kinkige problemer. Anbefales!
Susanne (Anmeldelse www.norli.no)